Vücut Direncinin Çaresi Limonata

Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğr.

Vücut Direncinin Çaresi Limonata
REKLAM ALANI
Yayınlama: 11.01.2016
1.301
A+
A-

Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğr. Gör. Osman Güldemir, sıcak aylarda serinleten limonatanın soğuk aylarda ise şifa dağıttığını bildirdi.

Soğukların kendisini iyice hissettirmesinin ardından vatandaşlar da ilaç kullanmaktan kaçarak alternatif çözüm yollarına başvuruyor. Bağışıklık sistemini güçlendirmek isteyen vatandaşlar hastalıklardan korunmak ve vücut dirençlerini artırmak açısından bolca mevsimsel sebze ve meyve tüketiyor. Limonatanın içerisinde bol miktarda C Vitamini bulunduğunu belirten Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğr. Gör. Osman Güldemir, bu içeceğin yazın olduğu kadar kış aylarında da tüketilmesi gerektiğini ifade etti.

“LİMONATA SOĞUK ALGINLIĞINA KARŞI EN DOĞAL KORUMA YOLLARINDAN BİRİSİ”

Kış aylarının gelmesi ve havaların eksi derecelere düşmesiyle birlikte limonun başta grip olmak üzere artan soğuk algınlığı hastalıklarına karşı doğal korunma yolu olduğunu söyleyen Güldemir, günde içilecek bir bardak limonatanın da vücudun direncini artıracağını aktardı. Soğuk havalarda bol miktarda C Vitamini alınması gerektiğini vurgulayan Güldemir, “Limonata sıcak zamanlarda başta çocuklar olmak üzere birçoğumuzun en çok tükettiği içeceklerden birisi. Ama ne yazık ki kışın fazla tercih edilmiyor. Soğuk algınlığına karşı en doğal korunma yöntemlerden birisi limon ve limonata. Günde bir bardak içilen limonata, hastalığa yakalanma riskini azaltırken hastalık halinde ise daha kolay iyileşmeyi sağlar. Günde tüketilen bir bardak limonata, vücudun ihtiyacı olan C vitaminin önemli kısmını karşılar. Ayrıca solunum sistemi için faydası yadsınamaz. Tarçının kullanımı da oldukça önemli” dedi.

EV YAPIMI LİMONATA TARİFİ

Kavurucu sıcaklarda serinletici içecek olarak tüketilen limonatanın soğuk havalarda sıcak olarak da tüketilebileceğini bildiren Güldemir, bir de limonata tarifi vererek, “Limonların kabukları sadece sarı kısımları olacak şekilde rendelenir. Şekerle ve bolca nane yaprakları ile iyice karıştırılarak yoğrulur. Yapılacak içeceğin miktarına göre limonlar ve birkaç tane tat vermesi için portakal ile greyfurt iyice yıkandıktan sonra suyu sıkılır. Bir miktar su ile beraber hazırlanan limon suyu ve şekerle yoğrulan kabuklar iyice karıştırılarak, tarçın kabuğu ve karanfil ile beş on saat dinlendirilir. Süzülür ve taze nane yaprakları ile süslenerek tüketilir” ifadelerini kullandı.

Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi Ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğr. Gör. Osman Güldemir, limonatanın taze sıkılmış limondan yapılmasının besin değerleri açısından önemli olduğunu belirtti.

ankara hosting
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.