Suriye’de ateşkes için anlaşma kararı

Suriye’de ateşkes için anlaşma kararı
REKLAM ALANI
Yayınlama: 12.02.2016
1.219
A+
A-

ABD Dışişleri Bakanı Kerry, Münih’te yapılan Suriye toplantısında, tarafların bir hafta içinde ateşkese gidilmesi konusunda uzlaştıklarını açıkladı.

Almanya’nın Münih kentinde toplanan Uluslararası Suriye Destek Grubu, Suriye’de çatışmaların 1 hafta içinde durdurulması konusunda uzlaşmaya vardı.

Toplantı sonrası Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’la birlikte kameraların karşısına geçen ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, anlaşmaya IŞİD ve El Nusra gibi örgütlerin dahil olmadığını söyledi.

​İlk yapılacak işin insanı yardımları artırıp, ulaştırılmasının sağlanması olduğunu belirten Kerry, “İkinci olarak da ulusal çapta saldırıların durmasını sağlayıp, bir hafta içinde ateşkesi yürürlüğe sokma konusunda görüş birliğine vardık. Bu iddialı gibi görünebilir ancak herkes olabildiği kadar çabuk davranma konusunda kararlı” dedi.

​Suriye’de savaşın beş yıldır süregelmekte olduğunu anımsatan Kerry, “Şimdi elimizde olan sözlerin kağıda dökülmüş hali. Önümüzdeki birkaç gün içinde sahada somut adımlar atılması gerek” diye konuştu.

Kerry, insani yardım tedariğinin bu hafta başlayacağını ve ilk olarak en acil yerler olarak belirlenen Deir Ez Zor, Fuaya, Kefraya, Şam’ın bazı kırsal bölgeleri, Madaya, Muhammediya ve Kafra Batna’ya gönderileceğini söyledi.

Lavrov: IŞİD ve El Nusra’ya hava saldırıları sürecek

Lavrov ise, “Suriye’de insani durum kötüleşiyor, düzeltmek için ortak çaba gerekiyor” açıklamasında bulundu.

Lavrov, Rusya güçlerinin IŞİD ve El Nusra’ya yönelik hava saldırılarının süreceğini söyledi.

Lavrov, Münih’teki toplantı öncesi Suriye’de sağlanacak ateşkes için tekliflerini ilettiklerini, bu teklifler konusunda uluslararası güçlerden yanıt beklediklerini açıklamıştı.

Uluslararası Suriye Destek Grubu üyeleri şunlar:

Arap Birliği, Çin, Mısır, AB, Fransa, Almanya, İran, Irak, Ürdün, Lübnan, İslam İşbirliği Örgütü, Umman, Katar, Rusya, Suudi Arabistan, Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri, Britanya, Birleşmiş Milletler (BM), ABD.

ankara hosting
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.