‘MHP parçalanıp AK Parti ve BBP’ye katılacak’

‘MHP parçalanıp AK Parti ve BBP’ye katılacak’
REKLAM ALANI
Yayınlama: 24.04.2017
1.009
A+
A-

Referandum sonucunu bilen iki araştırma şirketinden biri olan KONDA'nın Genel Müdürü Bekir Ağırdır, MHP’nin ilerleyen süreçte bir parçalanma yaşayacağını, bu parçalanma sonucunda oluşan grupların AK Parti ve BBP gibi partilere katılacağını öne sürdü.

Referandumun ardından hükümetle işbirliğini sürdürme kararı alan MHP’de istifalar ve iç tartışmalar artarak devam ederken, KONDA’nın Genel Müdürü Bekir Ağırdır önümüzdeki siyasi sürece ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Referandumda yarışın Tayyip Erdoğan ve kendi kitlesi arasında olduğunu söyleyen Ağırdır, “Türkiye siyaseti konsolide oldu. Oyun böyle oynandığı sürece küçük partilerin hiç şansı olmayacak” dedi. Ağırdır, MHP’nin de önümüzdeki dönemde parçalanacağı öngörüsünde bulundu.

Yurt gazetesinden Ülkü Çoban’ın haberine göre, Türkiye Sosyal Ekonomik Siyasal Araştırmalar Vakfı (TÜSES) KÜYEREL, Sosyal Demokrasi Vakfı (SODEV), Friedrich Ebert Stiftung iş birliği ile düzenlenen konferansta konuşan Bekir Ağırdır’ın ifadelerinden satırbaşları şöyle:

-Seçim haritası 3 parçalı Türkiye’yi gösteriyor. Batı, Kürtler ve evet diyenler…

-Metropollerde, merkezde yani sanayi, kalkınma gibi gelişmişliklerin olduğu yerde hayırlar önde…

-MHP parçalanacak, bir grup AK Parti’nin içine, bir grup BBP gibi partilerin içine katılacak.

-Katılım oldukça yüksek ama gelecek siyaset içinde maksimum durum bu…

-Kürt seçmen mahalleleri bozulduğu için sandığa gidemedi. Hendek savaşları yüzünden aileler parçalandı. Oradaki insanlar mağdur, mahçup… Referanduma katılmadılar.

MESELE ARTIK SELAMSIZ BANDOSU

-Hayır- evet meselesi sadece siyasi tercih değil. Kimlik ve kutuplaşmanın ürettiği 150 yıllık bir hikaye var. Yarışma, kendi kitlesi ile AK Parti-Tayyip Erdoğan arasında oldu. Hayırcılar en başından beri birliktelerdi ve hiç dağılmadılar. AK Parti içinden gelen eksiği MHP’den gelenlerle tamamladı. Yani yarış bizlerle olmadı. Tayyip Erdoğan ve kendi kitlesinin arasında oldu.

-Türkiye siyaseti konsolide oldu. Oyun böyle oynandığı sürece küçük partilerin hiç şansı olmayacak.

-Türkiye bir oy fazlayı güçlendirirken ve ona dayanırken, gettolaşma giderek artıyor. Üstelik siyaset gettolaşmayı bir yandan da lümpenleştiriyor.

-Mesele artık ‘Selamsız Bandosu’ olup olmama meselesi. Hayatın arkasından bakmaya devam edelim mi? Yoksa bir çözüm bulalım mı?

-Türkiye için yeni bir ütoptayı nasıl üretebiliriz?” diye düşünmeliyiz. Bu ülkenin geleceğine nasıl müdahale edebiliriz?

-Türkiye referandumdaki bu kararları sürdüremez. Bir çözüm yolu bulmalıyız.

ankara hosting
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.