Hakkari’de birçok kişi parasını kaptırdı: Online saadet zincirinden 100 milyonluk vurgun

Hakkari’de birçok kişi parasını kaptırdı: Online saadet zincirinden 100 milyonluk vurgun
REKLAM ALANI
Yayınlama: 04.01.2022
Düzenleme: 04.01.2022 15:02
172
A+
A-

Online saadet zinciri olarak bilinen “Hik Online” işlemleri durdurdu. Hakkari ve ilçelerinden de binlerce kişinin mağdur olduğu iddia ediliyor.

Son günlerde yaşanan krizle kısa yoldan zengin olabilmek düşüncesiyle, bahis, kripto para ve online saadet zincirlerine başvuran birçok kişi mağdur oluyor. Hakkari ve ilçeleri de bu mağduriyetlerden nasibini alıyor.

Son olarak online saadet zinciri olarak tabir edilen “Hik Online” isimli uygulamanın işlemlerini durdurmasıyla birlikte Hakkari Merkez ve ilçelerinde yaşayan birçok kişinin de mağdur olduğu öğrenildi. Hakkari ve ilçelerinde yaşayan mağdurların tahmini kaybının 10 Milyon TL’nin üzerinde olduğu tahmin ediliyor.

‘Gruplara engelleme koydular, kimseye ulaşamıyoruz’

İstanbul Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’na mağdurlardan Selman Ay tarafından sunulan şikayet dilekçesinde; “Hik Online” isimli uygulamasına üye olduğunu anlattı. Hesabındaki parayı yüksek kar vaadiyle sisteme aktardığını söyleyen şikâyetçi, “15, 60, 180 ve 365 gün vadelerle kar payı veriyorlardı. Günlük çekilecek para 269 liraydı 2-3 gün çektim ve parayı verdiler. Onun dışında birebir bonus vermeye başladılar. 5 bin liraya 5 bin lira bonus veriyorlardı. Biz para çekme talebinde bulunduk ancak yoğunluk olduğu için gecikme olduğunu söylediler. Daha sonra devletin yüzde 5 vergi aldığını öderseniz ödemenizi alırsınız diye söylediler. Bunu yatırıp talepte bulunduk ancak hesabımıza para girişi yapılmadı. Gruplara engelleme koydular, kimseye ulaşamıyoruz. Şüpheliler hakkında gerekli kamu davasının açılmasını talep ediyorum” denildi.

Ay gibi birçok “Hik Online” mağduru Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığa giderek “Nitelikli dolandırıcılık” suçundan yöneticiler hakkında suç duyurusunda bulundu.

“100 milyon lira üzerinde bir vurgun söz konusu”

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Mağdur Selman Ay’ın avukatı Yıldırım Marangoz, “Sanal ortamda üyelere ulaşılıyor, süreç saadet zinciri şeklinde işliyor. Üyelere ulaşıldıktan sonra yüksek miktarda kar payı sözleşmeleri yaptırılıyor. Sitelerde şahıslara görevlendirmeler yaptırılıyor. Görevler sonunda üyelere bonuslar verilerek sisteme dahil olmaları sağlanıyor. Dolandırıcılığın ilk aşaması bu şekilde başlıyor. Daha sonra üyelere güven oluşturmak için ufak ufak ödemeler yapılıyor. Akabinde yüksek miktarda paralar sisteme girdikten sonra yöneticiler bu paraları çekerek sistemi kapatıyorlar. Bu yapılan eylemin kanundaki karşılığı ‘nitelikli dolandırıcılık’ müvekkiller adına suç duyurusunda bulunduk. Türkiye’nin her yerinden suç duyuruları yapılıyor. 400 binin üzerinde mağdur olduğunu tahmin ediyoruz. Yatırılan paralarla ilgili olarak icra takibi başlattık. Tam net bir miktar belli değil ancak müvekkillerden edindiğimiz bilgilere göre 100 milyon lira üzerinde bir vurgun söz konusu” diye konuştu.

ankara hosting
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.