Duktoskopi cihazı çalınan doktordan hırsızlara çağrı!

Duktoskopi cihazı çalınan doktordan hırsızlara çağrı!
REKLAM ALANI
Yayınlama: 05.08.2018
Düzenleme: 05.08.2018 23:20
881
A+
A-

Otomobili ile birlikte meme başı akıntısının tanısında ultrason, mamografi ve MR'a göre daha net sonuç veren cihazı çalınan Prof. Dr. Ömer Bender, hırsızlara seslendi: Pazartesi iki hastamla randevum var. Ve çok zorlanacağım o cihaz olmadan yöntemi uygulamak için. Hadi aracı çaldılar ama bilgisayar çantamı ve o cihazı bir şekilde bana ulaştırmalarını arzu ediyorum.

Meme başı akıntısının tanısında ultrason, mamografi ve MR’a göre daha net sonuç veren cihazı, çalınan aracı ile birlikte hırsızlarca çalınan Prof. Dr. Ömer Bender, hırsızlara seslendi. Cihazın araçtan daha önemli olduğunu söyleyen Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Bender, “Pazartesi iki hastamla randevum var. Ve çok zorlanacağım o cihaz olmadan yöntemi uygulamak için. Hadi aracı çaldılar ama bilgisayar çantamı ve o cihazı bir şekilde bana ulaştırmalarını arzu ediyorum” dedi. Prof. Bender, cihazı şimdiye kadar bin 500 hastada kullandığını belirterek, “Hiçbir şekilde teşhisi konulamayan 60 civarında çok erken evre meme kanseri yakaladım, ki ultrasonda, mamografide, MR’da hiçbir şekilde yakalanması mümkün olmayan meme kanseri yakaladım” dedi.

6 YIL ÖNCE YAPMIŞTI

Türkiye’de, Prof. Dr. Ömer Bender’in geliştirdiği Duktoskopi yöntemin ile ameliyatsız tedavinin dünyada sadece Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde uygulanmaya başlandığı açıklanmıştı. O tarihte yapılan açıklamada, Bender de meme başı akıntısında teşhis ve tedavi için en yeni yöntemin Duktoskopi olduğunu belirterek, şu bilgileri vermişti: “Duktoskopi, meme süt kanallarının içine 0.5 ve 1.3 milimetre arasında değişen çaplardaki optik sistemlerle girilerek, süt kanallarının içinin görüntülenmesini sağlayan bir endoskopik inceleme yöntemidir. Duktoskopi, akıntının olduğu kanalın genişletilerek kanal içine mikro endoskop yerleştirilmesiyle uygulanıyor. Endeskopun ucundaki kamera yardımıyla kanal içindeki hastalık gözle görülebiliyor. Bu yöntem sayesinde çok ince çaplı süt kanallarının içi görülerek yapısı kontrol edilebiliyor, işlem sırasında süt kanalının içi yıkanarak yıkama sıvısında kanser hücresi olup olmadığı araştırılabiliyor. Ayrıca görüntüleme sırasında şüpheli lezyonlardan parça alınarak hastalığa tam olarak tanı konulması da mümkün. Duktoskopi yöntemiyle, süt kanallarının genişlemesi ve iltihaplanması, süt kanallarındaki iyi huylu tümörler, süt kanallarının kirlenmesi ve meme kanseri hastalıkların önceden saptanabiliyor.” (İSTANBUL/DHA)

ankara hosting
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.