DİSK, KESK, TMMOB, TTB, TGS ve TİHV: Tecride son verin

DİSK, KESK, TMMOB, TTB, TGS ve TİHV: Tecride son verin
REKLAM ALANI
Yayınlama: 12.12.2015
Düzenleme: 12.12.2015 14:09
1.418
A+
A-

DİSK, KESK, TMMOB, TTB, TGS ve TİHV, MİT TIR’ları haberleri nedeniyle tutuklanan ve 16 gündür tek kişilik hücrelerde tutulan Can Dündar ve Erdem Gül’ün aynı hücrede kalabilmeleri için Adalet Bakanlığına çağrı yaptı.

MİT TIR’ları haberleri nedeniyle tutuklanan ve 26 Kasım’dan beri tek kişilik hücrelerde tutulan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül için sendikalar, meslek odaları ve insan hakları kuruluşları “Acil Çağrı: Tecridi Durdurun!’ başlığıyla açıklama yayınladı.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türkiye Mimar Mühendis Odaları Birliği (TMMOB), Türk Tabipler Birliği (TTB), Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) imzasıyla yayınlanan çağrı şöyle:

‘İnsan ruhunu yaralayan işkence biçimidir’

“Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül işlerini yaptılar; haber yayınladılar. Ve yayınladıkları haber nedeniyle tutuklandılar.

“Soruşturmanın tutuksuz yürütülmesi konusunda kamuoyunda dile getirilen görüşlere rağmen, Anayasa ve AİHM içtihatlarına aykırı olarak her iki gazeteci hala tutuklu. Tutuksuz yargılanma talepleri iki kez reddedilmiş durumda.

“Kaçma veya delilleri karartma şüphesi söz konusu olmadığı halde iki gazetecinin tutukluluklarının devamı, gazeteciliğin cezalandırılmasının amaçlandığına işaret ediyor. Her iki gazeteci, tutuklu bulundukları 16 gündür aynı zamanda bir işkenceye de maruz bırakılıyorlar.

“Dündar ve Gül, cezaevine konuldukları günden beri tecrit altındalar. 24 saat tek kişilik hücrelerde tutulup birbirleriyle dahi görüştürülmüyorlar. Cezaevi koşullarında çalışmalarına devam edebilmeleri için gerekli olan yazı makinesi ya da bilgisayar kendilerine verilmiyor.

“Tepkiler üzerine Adalet Bakanlığı ‘tecrit yok’ açıklaması yaptı ancak iki gazetecinin neden birbiriyle görüştürülmediğine açıklık getiremedi.

“Tecrit, insan ruhunu yaralayan bir işkence biçimidir. Tutuklu ya da hükümlü olsun, cezaevindeki insanlara en ağır psikolojik işkencenin reva görülmesi vicdanları kanatıyor. Yetkililere sesleniyoruz: Tutuklu gazetecilerin tecridine acilen son verilsin!”

ankara hosting
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.