Böbrek İçin Bol Su İçin

Medical Park Ordu Hastanesi Üroloji Uzmanı Opr. Dr. Salim Şen, su tüketiminin sağlıklı yaşam için en önemli gereklilik olduğunu belirterek, “su içmek…

Böbrek İçin Bol Su İçin
REKLAM ALANI
Yayınlama: 22.10.2015
Düzenleme: 22.10.2015 01:02
1.528
A+
A-

Medical Park Ordu Hastanesi Üroloji Uzmanı Opr. Dr. Salim Şen, su tüketiminin sağlıklı yaşam için en önemli gereklilik olduğunu belirterek, "su içmek böbreklerin düzenli çalışmasını sağladığı gibi böbrek yetmezliğinin, yüksek tansiyonun önlenmesine yardımcı oluyor" dedi.

Üroloji Uzmanı Opr. Dr. Salim Şen, suyun böbrekler açısından en önemli unsur olduğuna dikkat çekti. Dr.Şen, "Böbrekler kanı temizlemek için suya ihtiyaç duyar. Suyun gereğinden az ya da aşırı çok alınması böbreklere, dolayısıyla tüm vücuda zarar verir. Her gün vücuda yeterli miktarda su girişi olmazsa böbrekler zehirli maddelerin atılımını gerçekleştiremez. Yeterli su tüketmeyen herkesin böbreğinde hayatının bir bölümünde mutlaka işlev bozukluğu gelişir. Ayrıca taş oluşumu ve mesane kanserine yakalanma riski de oldukça artar" diye konuştu.

EN AZ 2 LİTRE SU TÜKETİLMELİ

Böbreklerin düzenli olarak çalışabilmesi, sorun yaşanmaması için günde en az 1.5-2 litre sıvı alınması gerektiğine dikkat çeken Opr. Dr. Salim Şen, idrar yolu enfeksiyonuna yatkın olanların da idrar yoğunluğunu ve asitliğini azaltmak için 3 litreye kadar su içmelerinin gerektiğini kaydetti.

CİLT HASTALIKLARINA SU ÖNLEMİ

Opr. Dr. Salim Şen, "Su vücudumuzda sadece böbrekleri çalıştıran bir nimet değildir. Hücrelerimizin temel yapı taşı su olduğundan bütün organların düzgün çalışması için gereklidir. Örneğin bol su karaciğerimizin, midemizin ve bağırsaklarımızın sağlıklı çalışmasını sağlar. Ayrıca cildimiz için su gereklidir. Birçok cilt hastalığının altında cildin kuru olması ve nemini koruyamaması yatmaktadır. Bol su içmenin bu hastalıklardan korunmada da faydası olacaktır. Benim hekim olarak en büyük tavsiyem, lütfen bu büyük nimetin kıymetini bilelim ve yeterince faydalanalım" açıklamasında bulundu.

Dr.Şen,kalp yetmezliği ve kronik böbrek yetmezliği gibi su kısıtlaması gerektiren hastalığı olan kişilerin bol su içmelerinin sakıncalı olabileceğini, bu hastaların içecekleri su miktarının takiplerini yapan doktorlarınca hesaplanması gerektiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: İHA

ankara hosting
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.