Bakan Selçuk’a KHK’liler soruldu

Bakan Selçuk’a KHK’liler soruldu
REKLAM ALANI
Yayınlama: 06.08.2019
662
A+
A-

Eğitim Sen temsilcileri Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'la görüştü. Eğitim Sen Bakan Selçuk'a, TİS taleplerini iletti ve KHK ile ihraç edilen sendika üyelerinin özlük haklarını sordu.

Eğitim Sen yönetimi, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a Toplu İş Sözleşmesi (TİS) taleplerini iletti. Selçuk’un Eğitim Sen Genel Merkezi ziyaretinde gerçekleşen görüşmede KHK ile ihraç edilen sendika üyeleri, sözleşmeli öğretmenlik, eğitimcilerin özlük haklarının gündeme getirildiği öğrenildi. Atamalarda liyakatin olması ve KHK’ler ile mağdur edilen öğretmenler için MEB’in sorumluluk alması istendi.

Bakan Selçuk, Eğitim Sen Genel Merkezi’ni ziyaret ederek sendika yöneticileri ile görüştü. Görüşmeye; Eğitim Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan’ın yanı sıra Merkez Yürütme Kurulu’ndan Genel Yükseköğretim ve Eğitim Sekreteri Özgür Bozdoğan, Merkez Kadın Sekreteri Derya Yulcu, Genel TİS-Hukuk Sekreteri Varol Öztorun, Genel Örgütlenme Sekreteri İsmail Sağdıç katıldı. Görüşmede Bakan Selçuk’a sendikanın eğitim alanına ilişkin görüş ve taleplerini içeren bir rapor sunulduğu öğrenildi.

‘ZORUNLU İMAM HATİPLEŞTİRMEYE SON VERİLMELİ’

Görüşmede KHK ihraçlarının da gündemde geldiği, Eğitim Sen yönetiminin üyeleri hakkında savcılıklardan alınan mahkeme kararlarını, haklarında hiçbir soruşturma ve kanıt olmaksızın ihraç edildiklerine dair yüzlerce belgeyi MEB’e ilettiklerini anımsattığı öğrenildi. Eğitim Sen yönetiminin, Bakan Selçuk’a MEB’in öğrenciye, veliye rağmen okullaşma politikasını sürdürdüğünü, zorunlu imam hatipleştirme ve meslek liselileştirme politikasından vazgeçilmesi gerektiğini aktardığı öğrenildi. Görüşmede ayrıca Anadolu liselerine, akademik liselere yönelik yoğun talebin bir kez daha ortaya çıktığı, Anadolu liselerinin ikili eğitime geçişinin çözüm olmayacağı, yeni mağduriyetler yaratmaya devam edeceği; akademik liselerin sayısının, kontenjanının artırılması, tercih sayısındaki kısıtlamanın kaldırılması gerektiği belirtildi.

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü, MEB’in bağımsız bir kurum gibi çalıştığını belirten Eğitim Sen yönetiminin, imam hatiplerdeki fen, sosyal bilimler ve güzel sanatlar görünümlü uygulamaların zorunlu imam hatipleştirme uygulamalarının devam ettiğini ve buna son verilmesinin istendiği öğrenildi. (Kaynak: Cumhuriyet)

 

ankara hosting
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.