Aydın Taş: Oğlumun yakılma videosunun doğru olduğunu anlattılar

Aydın Taş: Oğlumun yakılma videosunun doğru olduğunu anlattılar
REKLAM ALANI
Yayınlama: 09.10.2017
Düzenleme: 09.10.2017 20:55
1.257
A+
A-

IŞİD tarafından yakıldığı belirtilen er Sefter Taş'ın babası Aydın Taş, yetkililerin oğlunun yakıldığına dair videonun doğru olduğunu söylediklerini açıkladı. Taş, "Yakılma videosunun doğru olduğunu, konunun netleşmesi için beklediklerini anlattılar" dedi.

IŞİD tarafından yakıldığı iddia edilen asker Sefter Taş’ın babası Aydın Taş, açtığı gaiplik davasının ardından yetkililerin kendisini ziyaret ettiğini söyledi. Taş, “Eve geldiklerinde oğlumun şehit olduğunu söylediler. Yakılma videosunun doğru olduğunu, konunun netleşmesi için beklediklerini anlattılar” diye konuştu.

1 Eylül 2015’te IŞİD’in tarafından kaçırıldığı belirtilen Er Sefter Taş’a ait görüntüler, 22 Aralık 2016’da IŞİD tarafından yayınlandı. Görüntülerde yakılarak öldürülen 2 askerin Sefter Taş ve Fethi Şahin olduğu öne sürülmüştü. Taş’ın babası Aydın Taş, geçtiğimiz günlerde gaiplik davası açmıştı.

Journo’dan Fırat Yeşilçınar’ın haberine göre Aydın Taş, bugün görülecek duruşma öncesinde Garnizon Komutanı ve Kaymakam’ın kendisini ziyaret ettiğini söyledi. Taş, “Bu sabah beni arayıp eve geleceklerini belirttiler. Eve geldiklerinde oğlumun şehit olduğunu söylediler. Yakılma videosunun doğru olduğunu, konunun netleşmesi için beklediklerini anlattılar” dedi.

Baba Taş, Iğdır’ın Aralık ilçesinde bulunana Aşağı Aratan Köyü’nde taziye çadırı kurduklarını ve garnizon komutanlığı tarafından oğlu için köy mezarlığında anıt mezar yapılacağını dile getirdi.

22 Aralık 2016, IŞİD’e ait internet siteleri ve sosyal medya hesaplarından, 2 kişinin yakıldığı bir video yayınladı. Videodaki asker kamuflajlı kişilerin Türk askeri olduğu öne sürülmüştü. Videoda konuşanlardan biri isminin Sefter Taş olduğu söyleyerek, Türkçe konuşmuştu. Sefter Taş, 1 Eylül 2015’te Suriye sınırındaki karakolunda IŞİD’le çıkan çatışmada kaybolan ve örgütün kaçırdığı düşünülen askerdi. Basına konuşan Taş ailesi, oğullarının kurtarılması için yardım istemişti.

Genelkurmay Başkanlığı, görüntülerin incelendiğini söylemiş, Milli Savunma Bakanlığı yetkilileri ise görüntülerin gerçek olup olmadığına ilişkin bir tespit yapılmasının ardından konuyla ilgili bir açıklama yapılacağını ifade etmişti. Dönemin Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, “Kusura bakmasınlar, medyadaki bazı arkadaşlar da ayaklarını denk alsınlar. Uyduruk görüntülerle halkı galeyana sürükleyemezler” demişti.

ankara hosting
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.