Ataol Behramoğlu’ndan 7 bin kitap bağışı

Ataol Behramoğlu’ndan 7 bin kitap bağışı
REKLAM ALANI
Yayınlama: 29.08.2019
Düzenleme: 29.08.2019 18:43
630
A+
A-

Behramoğlu, Odunpazarı Belediyesi'ne 7 bin kitap bağışladı: Kütüphane 1 Eylül'de açılacak.

Şair, yazar ve çevirmen Ataol Behramoğlu kütüphanesindeki eserleri Eskişehir Odunpazarı Belediyesi’ne bağışladı. Belediye bağışın üzerine, Odunpazarı Tarihi Bölgesi’nde yer alan tarihi bir konağı restore ederek Behramoğlu’nun adını taşıyan bir kitaplık oluşturdu.

Behramoğlu tarafından Odunpazarı Belediyesi’ne bağışlanan yaklaşık 7 bin kitap Paşa Mahallesi Hacı Ebe Sokak’taki Ataol Behramoğlu Kitaplığı’na yerleştirildi. 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde açılış yapacak kitaplıkta şiir başta olmak üzere Türkçe ve birkaç dilde edebiyat, sanat ve sosyal bilimler içerikli yapıtlar yer alacak.

‘ŞİİRE YAPILMIŞ BİR VEFA HAREKETİ’

Ataol Behramoğlu Kitaplığı’nın dizaynı ile yakından ilgilenen Behramoğlu, Eskişehir’in uzun zamandır Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen sayesinde sadece Türkiye değil, Dünya ölçeğinde bir kültür sanat şehri olma yönünde ilerlediğini belirterek Başkan Kazım Kurt’un kendisine yaptığı jestin aslında Türk Edebiyatına ve şiire yapılmış olan bir vefa hareketi olduğunu söyleyen Behramoğlu, “Yağcızade Konağı, restore edilerek benim adımı taşıyan bir kitaplığa dönüştürülmesi, Başkan Kazım Kurt’un fikridir. Ben, herkesin huzurunda kendisine teşekkür ederim. Bu vesile ile de ben kütüphanemde yer alan belli başlı kitaplarımı göndermiş oldum. Dolayısıyla bu Ataol Behramoğlu Kitaplığı’nda benim yazdığım ve çevirdiğim kitapların yanı sıra benim kütüphanemin kitapları olacak. Bu gerçekten büyük bir olay, çünkü biz de yazarlar, sanatçılar ölüp gittikten sonra o biriktirdikleri kitaplar genel de telef olur, sahaflara düşer. Böyle bir girişim aslında örnekte bir olay” dedi.

Ataol Behramoğlu Kitaplığı hem kitaplık hem de edebiyat müzesi olacak şekilde planlandı. Konağın bir odası, Behramoğlu’nun ilk kitabının ilk basımı, yabancı dillerdeki çevirileri, el yazısı şiirleri, fotoğrafları gibi şahsi eserleri ve objelerinin olduğu bir müze gibi tasarlanırken bir odası araştırma yapmak isteyenler için bilgisayarların da bulunduğu bir araştırma odasına çevrildi. Konağın seyir terası ise çalışma odasına dönüştürüldü. Koridorlarda Behramoğlu’nun şiirlerini yazdığı defterler sergilenecekken konağın kafeteryasında söyleşiler, imza günleri, mini konserler yapılacak. (Kaynak)

 

ankara hosting
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.