AÖF kayıt yenileme tarihleri AÖF tarafından açıklandı

2015-2016 yılı AÖF kayıt yenileme tarihleri açıklandı.

AÖF kayıt yenileme tarihleri AÖF tarafından açıklandı
REKLAM ALANI
Yayınlama: 30.09.2015
Düzenleme: 12.10.2015 13:28
1.910
A+
A-

AÖF yeni kayıtları ile karıştıran kişi sayısı oldukça fazladır.AÖF resmi internet sitesi AÖF kayıt yenileme ve AÖF ders ekleme-silme işlemlerinin ne zaman yapılacağını açıklamıştır.

AÖF yeni kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra ek yerleştirme işlemlerine başlanacak.Ek yerleştirme işlemleri bittikten sonra sıra AÖF kayıt yenilemeye gelecektir.

AÖF yeni kayıtları başladı.Milyonlarca öğrenci aöf kayıtlarına başladı.Eski aöf öğrencileri kayıt yenilemek için aöf sitesine giriyor fakat kayıt yenileme henüz başlamadı.AÖF yeni kayıtları ile karıştıran kişi sayısı oldukça fazladır.AÖF resmi internet sitesi AÖF kayıt yenileme ve AÖF ders ekleme-silme işlemlerinin ne zaman yapılacağını açıklamıştır.

2015-2016 Öğretim Yılı İçin Planlanan İnternet Başvuru ve Kayıt Tarihleri*

AÖF İnternet Başvuru Tarihi – 31 Ağustos 2015 Pazartesi – 08 Eylül 2015 Salı
AÖF Bürosundan Kayıt Tarihi –  31 Ağustos 2015 Pazartesi – 07 Eylül 2015 Pazartesi
AÖF Bürosundan Mazeretli Kayıt Tarihi – 08 Eylül 2015 Salı

Ders ekle-sil ve kayıt yenileme tarihi: 12 – 23 Ekim 2015

aof-yeni-kayit.jpg

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi'nin (AÖF) 2002 yılında başlattığı "ikinci üniversite" uygulamasına olan talep artarak devam ediyor. Kariyerlerini ilerletmek, hayata farklı bir pencereden bakmak isteyenler için "ikinci üniversite" programlarına yapılacak başvurular, dün itibariyle başlarken 22 Eylül 2015 tarihinde sona erecek.

İHA'ya açıklamalarda bulunan Anadolu Üniversitesi Rektör Yardımcısı AÖF Dekanı Prof. Dr. Yücel Güney, "ikinci üniversite"nin Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi'nin sağlamış olduğu büyük bir özellik olduğunu söyledi. Güney, "İkinci üniversite; herhangi bir yükseköğretim programından mezun olanlar ile bir yükseköğretim programında kayıtlı öğrencilerin başvurabileceği sınavsız bir kayıt türüdür. Gerek ön lisans gerekse lisans düzeyinde Fotoğrafçılıktan Sosyolojiye çok çeşitli programlarımız öğrencilerimizi bekliyor. Yaşamboyu öğrenme bağlamında öğrenme deneyimi kazanmak isteyen herkes programlarımıza başvurabilir. Daha önceden okumak isteyip de okuyamayanlar, istedikleri bölümde olmadığını düşünenler veya yeni bir bölüm daha okumak istiyorum diyen arkadaşlarımız için yeniden kayıt olma imkanı sağlıyor. Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinde toplam 34 ön lisans, 17 lisans programımız var. Bu programların herhangi birini seçip ikinci üniversite ile tekrar üniversiteli olabilirler. Onlar için çok büyük imkan, çok büyük bir kazanç sağlayacağını düşünüyorum" dedi.

"YENİ ONLİNE KAYIT SİSTEMİ KUYRUKLARI BİTİRİYOR"

2015-2016 öğretim yılında hayata geçen online kayıt sistemi hakkında bilgi veren Prof. Dr. Güney, şöyle devam etti:

"Yeni online kayıt sistemimiz ikinci üniversite kapsamında üç aşamadan oluşuyor. İlk olarak kayıt yaptırmak isteyenler "http://kayit.anadolu.edu.tr/" adresinde İkinci Üniversite kayıt grubunu seçerek T.C. kimlik numaralarını giriyorlar. Bu veriye dayalı olarak tüm nüfus bilgileri, T.C. İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünden otomatik olarak alınıyor. Başvuru yapanların mezun ya da yükseköğretimde öğrenci olup olmadıkları YÖK veritabanından hazırlanan altyapıyla otomatik olarak alınıyor. İkinci aşamada, başvuru sahipleri, adres bilgilerini girerek AÖF sınavları için merkez tercihlerini yapıyorlar. İkinci üniversite de hangi bölümü okumak istediklerine bu aşamada karar veriyorlar. Üçüncü ve son aşamada ise, öğretim gideri tutarlarını kredi kartıyla online olarak ödeyerek kayıt işlemini tamamlayabiliyorlar. Tüm başvuru sahiplerine bu süre sonunda, tüm bu kayıt sürecini özetleyen ve verdikleri bilgileri kontrol edebilecekleri internet başvuru belgesi veriliyor. Bu belge ve istenen evraklar ile büroya giderek kaydını onaylatabilir ve hemen bürolarımızdan kitaplarını alabilirler. Öğrencilerimiz çok hızlı bir şekilde ikinci üniversite kayıt süreçlerini tamamlayabiliyorlar."

SON GÜN UYARISI

Prof. Dr. Güney, yeni kayıt sistemiyle öğrencilere sağlanan kolaylıklardan da bahsederek, "Yeni kayıt sistemi ile geçen yıllarda gördüğümüz kuyrukları azaltıyoruz. Özellikle kredi kartı ile ödeme konusunda sağlamış olduğumuz imkan, bankamatiklerin ve banka şubelerinin önünde sıra bekleme olayını ortadan kaldırdı. Bence büyük bir kolaylık oldu. İnsanlar bilgisayarlarının başında kredi kartları numaralarını girerek ödemelerini yapabiliyorlar. Yeni online kayıt sisteminde neredeyse tüm verileri T.C. İçişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve YÖK veri tabanından alıyoruz. Gerçek ve güncel verilerle e-Devlet kapısı yardımıyla kayıt sisteminin otomatik olarak yapılmasını sağlıyor. Böylece kayıt kuyruklarını bitireceğimizi düşünüyoruz. Öğrencilerimizi kayıtlar için son güne kalmamaları konusunda tekrar uyarıyoruz. Bu sene Kurban bayramı öncesine denk gelen (22 Eylül) günler ikinci üniversite için son kayıt tarihleri. Dolayısıyla bayram haftasına gelmeden kayıtlarını tamamlayanlar daha rahat olacak. Online kayıt ve kredi kartı ile işlemlerini hemen yapıp büroya gitsinler ve kitaplarını alsınlar. Böylece son gün sıkıntısı yaşamasınlar. Yeni dönemin öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

Yaklaşık 1,5 milyon aktif öğrencisi bulunan Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi (AÖS) öğrencileri, yeni uygulamaya konulan "Kredi kartı ile ödeme imkanı" ile banka şubeleri ve ATM önlerinde sıra bekleme derdinden kurtuldu. Öğrenciler, kayıt işlemlerinin ardından bankaya gitmeden bilgisayar ya da cep telefonlarından kredi kartıyla ödemelerini gerçekleştirebilecek.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, 2015-2016 eğitim-öğretim yılında Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültesi öğrencilerine çok büyük bir kolaylık sağladıklarını söyledi.

Öğrencilerin, yeni kayıt ve kayıt yenileme dönemlerinde öğretim gideri ve katkı payı ödemelerini artık kredi kartıyla da yapabileceğini belirten Prof. Dr. Gündoğan, "Öğrencilerimiz daha önce banka şubesi, ATM'ler, internet bankacılığı ve telefon bankacılığı aracılığıyla ödemelerini yapabiliyorlardı. Bundan sonra öğrencilerimiz bu ödeme türlerinin yanı sıra https://kayit.anadolu.edu.tr/ web sayfası üzerinden bütün kredi kartlarıyla online ödeme de yapabilecekler. Böylece öğrencilerimiz banka şubesi ve ATM'ye gitmeden Uluslararası Güvenlik Platformu (3D Secure) ile güvenlikli bir şekilde kısa sürede ödeme işlemini gerçekleştirebilecekler" dedi.

SON GÜN KREDİ KARTIYLA ÖDEME YAPILAMAYACAK

Prof. Dr. Gündoğan, öğrencilerin son gün kredi kartıyla ödeme yapamayacağına dikkat çekerek, "Her kayıt türünde son gün yani mazeret gününde provizyon işlemlerinden dolayı kredi kartıyla ödeme yapılmayacak. Dolayısıyla öğrencilerimizin kredi kartıyla ödeme işlemlerini son güne bırakmadan bilgisayarlardan veya cep telefonlarından hızlı bir şekilde yapmalarını öneriyoruz" diye konuştu.

BANKA ÖNLERİNDEKİ KUYRUKLAR ORTADAN KALKACAK

Kayıt dönemlerinde AÖF öğrencilerinin banka önlerinde uzun kuyruklar oluşturduğunu hatırlatan Prof. Dr. Gündoğan, "Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültesi öğrencileri, banka şubelerinin ve ATM'lerin önünde ödeme yapabilmek için uzun kuyruklar oluşturuyorlardı ve sıkıntılar yaşanabiliyordu. Kredi kartı ile ödeme sistemiyle bu kuyrukları tamamen ortadan kaldıracağımıza inanıyoruz. Öğrencilerimizi mağdur etmemek için çalışmalar yapıyoruz. Böylece de hem zamandan hem de işgücünden kazanım sağlamış olacağız. Öğrencilerimiz de kayıtlarını hiçbir kuyruğa girmeden, zaman harcamadan, ekstra maliyetlere girmeden internet üzerinden tamamlayabilecekler" ifadelerini kullandı.

KREDİ KARTINA TAKSİT İMKANI VAR MI?

Prof. Dr. Naci Gündoğan, kredi kartına taksit imkanı olup olmayacağı konusuna da açıklık getirerek, şöyle konuştu:

"Kredi kartı ile ödeme ÖSYS Yeni Kayıt da olduğu gibi İkinci Üniversite, Ek Yerleştirme, Yatay Geçiş ve Dikey Geçiş gibi diğer kayıt türlerinde de geçerli olacaktır. Öğrencilerimiz kredi kartıyla öğretim gideri ücretlerini ödeyebilecekler. Üniversite olarak bizim herhangi bir taksit yapma imkânımız yok. Ancak bankalar çekilen tutarı farklı kampanyalarla taksitlendirebilirler. Bu tamamen bankaların tercihidir."

Adaylar,  İnternet Başvuru ve Kayıt Kılavuzu’nda açıklanan kayıt belgelerini hazırlayarak illerdeki AÖF bürolarına bizzat başvurarak kayıt yaptırabilirler.

Yaklaşık 1,5 milyon aktif öğrencisi bulunan Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi'nde (AÖS) okumaya hak kazanan öğrenciler, yeni uygulamaya konulan online kayıt sistemiyle tüm işlemlerini birkaç tıkla tamamlayarak 3 dakikada üniversiteli oluyor.

Yeni uygulamaya konulan sisteme ilişkin bilgi veren Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, online kayıt sistemiyle ilk defa 2015-2016 öğretim yılında Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinde okumaya hak kazanan öğrencilerin tanıştığını söyledi.

Bu sistem sayesinde açıköğretim öğrencilerinin çok hızlı bir şekilde kayıt ve kayıt yenileme işlemlerini yapabileceğini belirten Prof. Dr. Gündoğan, sistemde nasıl değişiklikler yaptıklarını anlatarak, "Yeni online kayıt sistemimiz üç aşamadan oluşmaktadır. Birinci aşamada öğrencilerimiz "http://kayit.anadolu.edu.tr/" adresinde kayıt grubunu seçerek T.C. kimlik numaralarını giriyorlar. Tüm nüfus bilgileri, sistem tarafından T.C. İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünden otomatik olarak çekiliyor. Öğrencilerimizin lise diploma bilgileri Milli Eğitim Bakanlığı lise mezun sorgulama web servisinden otomatik olarak alınıyor. İkinci aşamada, öğrencilerimiz, adres bilgilerini girerek AÖF sınavları için merkez tercihlerini yapabiliyorlar. Üçüncü ve son aşamada ise, öğretim gideri tutarlarını kredi kartıyla online ödeme yapabiliyor ve kayıt işlemini tamamlayabiliyor. Yani bahsettiğimiz bu işlemler, neredeyse 3 dakika içerisinde tamamlanıyor. Öğrencilerimize bu süre sonunda, tüm bu kayıt sürecini özetleyen ve verdikleri bilgileri kontrol edebilecekleri internet başvuru belgesi veriyoruz. Öğrencilerimiz hızlı bir şekilde kayıt süreçlerini tamamlayabiliyorlar" dedi.

ÖĞRENCİLERİN EVRAK TAŞIMA SÜRECİ SONA ERDİ

Prof. Dr. Gündoğan, bu sistem sayesinde öğrencilerin bürolara gereksiz evrak taşımalarının ortadan kalktığına da dikkat çekerek, "Öğrencilerimizin diplomalarının onaylı fotokopileri alınsın, sonra bu fotokopiler arşivlensin gibi süreçler ortadan kalkıyor. Yani yeni online kayıt sisteminde neredeyse tüm verileri T.C. İçişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve YÖK veri tabanından alıyoruz. Gerçek ve güncel verileri kaynağından alıyoruz. Bu sayede öğrencimizin hiçbir şekilde evrakla vakit geçirmesini istemiyoruz. Dolayısıyla öğrencilerimiz açısından çok büyük bir kolaylık. Sınav belgelerinde ve kimliklerinde görmek istedikleri fotoğraflarını bile sisteme kendileri yükleyebiliyorlar. Sonrasında ödemelerini kredi kartıyla yapıyorlar. Dolayısıyla öğrencilerimiz olabildiğince evrak derdi olmadan sisteme doğrudan hızlı bir şekilde kayıt yaptırarak öğrencilik hakkı kazanıyorlar" diye konuştu.

"3 DAKİKA İÇERİSİNDE BÜTÜN İŞLEMLERİN TAMAMLANMASI GERÇEK ANLAMDA BİR YENİLİK"

"3 dakika içerisinde bütün işlemlerin tamamlanması gerçek anlamda bir yenilik" diyen Gündoğan, şöyle devam etti:

"Bu anlamda gereksiz evrakların ortadan kalmasının yanı sıra bürolarımızda oluşan kuyrukların önüne geçmiş oluyoruz. Çünkü öğrencilerimizin bazı evrakları eksik ya da onaysız olabiliyordu. Bu evrakların tekrar onaylatılması, fotokopi çekilmesi ve büroya teslimi çok ciddi zaman ve enerji kaybına neden olmaktaydı. Tabi bu zaman kaybıyla bitmiyor, öğrencilerimizin büyük çoğunluğu bir iş sahibi ve bu insanların iş gücü kaybı çok büyük olabiliyordu. Tüm bunları düşündüğümüz zaman aslında yeni sistem ile çok farklı alanlarda, çok farklı bileşenlerde katkılar sağlamış oluyoruz. Sistemin hızlanması, maliyetin düşmesi, kayıt zamanın kısalması, öğrencilerimizin 3 dakika içerisinde bir kaç tıkla işlemlerini yerine getirebiliyor olması gerçek anlamda bir yenilik. Bunu bu şekilde değerlendiriyoruz."

"MOBİL TELEFONLARDAN BİLE BU KAYDI ÇOK RAHAT YAPABİLİRLER"

Prof. Dr. Gündoğan, öğrencilerin kayıt işlemlerini son güne bırakmaması gerektiği tavsiyesinde de bulunarak, şöyle konuştu:

"ÖSYS Yeni Kayıt da olduğu gibi İkinci Üniversite, Ek Yerleştirme, Yatay Geçiş ve Dikey Geçiş gibi diğer kayıt türlerinde de son gün mazeretli kayıt günümüz bizim. Öğrencilerimiz kayıtlarını son güne bırakmasınlar. Öğrencilerimiz "http://kayit.anadolu.edu.tr/" web sayfası üzerinden 3 dakika içerisinde kayıt tamamlayabildikleri için, mobil telefonlardan bile bu kaydı çok rahat yapabilirler. Dolayısıyla hiçbir şekilde zaman kaybetmesinler. Tüm bürolarımız bu kayıt sürecinde öğrencilerimize destek vermek için her daim hazırlar. Cumartesi günleri de kayıt süresince bürolarımız açık, eğer destek isterlerse bürolardan da destek alabilirler. En kısa zamanda kayıtlarını tamamlamalarını bekliyoruz. Yeni dönemin öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyoruz."

İnternet Başvuru ve Kayıt Kılavuzu ile Öğrenci Kılavuzuna http://www.anadolu.edu.tr/acikogretimKılavuzlar” bağlantısından ya da http://kayit.anadolu.edu.tr İnternet başvuru sitesinden ulaşılabilir.

5 Eylül 2015 Cumartesi günü AÖF büroları kayıt işlemleri için açık olacak ve kayıt yapılacaktır.

Adaylar, 31 Ağustos – 07 Eylül 2015 tarihleri arasında illerde bulunan Açıköğretim Fakültesi bürolarına bizzat başvurarak kayıtlarını gerçekleştireceklerdir. Bu tarihler arasında mazeretleri nedeniyle kayıt yaptıramayanlar 08 Eylül 2015 tarihlerinde bizzat veya yakınları aracılığıyla kayıt yaptırabilirler. 08 Eylül 2015 tarihinden sonra mazeret beyan ederek kayıt yaptırmak isteyenlerin başvuruları kabul edilmeyecek ve kayıtları kesinlikle yapılmayacaktır.

Kayıt belgeleri eksik ise kayıt yapılmaz ve belgeleri tamamlamak üzere ek süre verilmez. Kayıt süresi uzatılmayacaktır. Belirtilen tarihler arasında her ne sebeple olursa olsun kaydını yaptırmayan adaylar Fakülteye kayıt hakkını kaybederler ve herhangi bir hak iddia edemezler. Posta ile kayıt yapılmaz.

İnternet Başvuru ve Kayıt ile ilgili resmi çağrı bu ilanla yapılmaktadır.

Adaylar, ders transferi ve muafiyet işlemlerine ilişkin ayrıntılı bilgiye Açıköğretim Duyurularından ulaşabilirler.

2015 LYS tercih sonuçları açıklandıktan sonra artık gözler üniversitelere kayıt işlemlerinde olacak.AÖF yeni kayıt yaptırmak isteyenler için kayıt tarihleri açıklanmıştır.

2015 Yılı AÖF kayıtları ve kayıt yenileme tarihleri ne zaman başlayacağı açıklanmıştır.

2015-2016 Yılı AÖF kayıt yenileme,AÖF kayıt tarihleri resmi olarak açıklanmıştır.Bu sene açıköğretim fakültesine kayıt yaptıracaklar ve kayıt yenileyecekleri için tarihler AÖF resmi internet sitesinden açıklanmıştır.

Adaylar, http://kayit.anadolu.edu.tr internet başvuru sitesinin ana sayfasındaki “ÖSYS Yeni Kayıt” bağlantısına tıklayarak başvurularını gerçekleştireceklerdir.

Anadolu Üniversitesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen 17. Akademik Bilişim Konferansı kapsamında açılan Açıköğretim Sistemi standı yoğun ilgi görüyor. Standa gelen katılımcılarla birebir görüşen Anadolu Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Açıköğretim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yücel Güney, Açıköğretim Sistemi’nde öğrenim gören yaklaşık 1,5 milyon öğrenciye buradan müjdeler verdi.

Stantta İHA’ya açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Yücel Güney, böylesi önemli bir konferansa Anadolu Üniversitesi olarak ev sahipliği yapmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Konferans kapsamında İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde (İİBF) açılan Açıköğretim Sistemi standıyla ilgili bilgi veren Güney, “Bu stantta, Açıköğretim Sistemi ile ilgili oldukça fazla materyalimiz var. Biz onları sunmak için buradayız. Burada AB2015 Konferansı’na katılan bütün firmaların ve üniversitelerin sunumları ve stantları var. Biz de burada, farklı dallarda yapmış olduğumuz uygulamaları sunmaya çalışıyoruz. Sunumlarda kitaplarımızdan öğrenme teknolojilerine kadar pek çok farklı alanda bilgilendirmeler var. Televizyon programlarımız, tanıtımlarımız, tablet pc’ler için geliştirilen uygulamalarımız var” şeklinde konuştu.

AÇIKÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİNE MÜJDELER

Türkiye’nin yanı sıra dünyanın birçok noktasında da hizmet veren Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi öğrencilerine müjdeler veren Güney, “28 farklı, 2 yıllık programımızın akreditasyon sürecini tamamlamak üzereyiz. Bunun anlamı şu; öğrencilerimiz, yurt dışında da kullanabilecekleri, bir akreditasyon kurumundan alınmış belgelere sahip olacaklar. Bu belge neyi sağlayacak? Yurt dışında bilinen, birçok yerde geçerliliği olan bir kalite veya akreditasyon kurumunun kendilerine vermiş olduğu bu belgeyi kullanabilecekler ve kendilerini akredite edilmiş bir kurumun parçası olarak görecekler. Çünkü artık Açıköğretim Sistemi’nde kalitenin yüksek olması, kaliteli öğrenciler yetiştirmemiz çok önemli. Bunun dışında malumunuz öğrenme teknolojilerine çok önem veriyoruz ve bu konudaki çalışmalarımızda yenilikler yapacağız. Öğrencilerin hepsinin “Anadolu Mobil” kullandığını düşünüyoruz. Oradaki imkanlarımızı genişleteceğiz. Bununla ilgili çalışmalarımız sürüyor. Fen programları açmayı düşünüyoruz. Bununla ilgili şu anda Yüksek Öğretim Kurumu ile görüşmelerimiz sürüyor. Yeni sertifika programları düşünüyoruz. Müzik öğrenmek isteyen öğrencilerimiz için sertifika eğitimlerimiz var, işaret dili öğrenmek isteyen öğrencilerimiz için seçmeli dersimiz var. Onlara açık ve uzaktan öğrenim imkanları kullanarak eğimler vermeyi planlıyoruz. Yeni sınav merkezlerimiz var. Şu anda bu konu üzerinde tartışıyoruz, konuşuyoruz. Yurt dışı büro sayılarımızın sayısını yeni dönemde artırmayı planlıyoruz. Çünkü yurt dışından gelen öğrencilerimizin bu konuda istekleri var. haber 3 Bulundukları yerlere yakın yerde sınavlara girmek istiyorlar. Onlar için de böyle bir imkan sağlamayı planlıyoruz” diye konuştu.

AÇIKÖĞRETİM ABD’DE BÜRO AÇACAK

Prof. Dr. Güney, yurt dışındaki büro sayılarını arttıracaklarını ve öğrencileri kayıt zamanlarında oluşan kuyruklardan “sıramatik” sistemi ile kurtarmayı hedeflediklerini de anlatarak, şöyle devam etti:

“Yurtdışında şu anda yaklaşık 20 bin öğrenim gören öğrencimiz var. Bu sene Bosna’da, New York’ta bürolar açmayı planlıyoruz. Daha çok Ar-Ge’ye daha çok araştırmaya yönelik Açıköğretim Sistemi içerisinde çalışmalar yapmayı planlıyoruz. Ve bunların hepsi öğrenciye dönük bir sistem dönüşü olacak. Bürolarımızda yenilikler, şekilsel anlamda çok değişiklikler var. Onları da öğrencilerimiz sanıyorum görüyorlar. Bu sene daha da artıracağız. Bürolarımızda artık kuyrukların bitirilmesi için elimizden geleni yapacağız. Bununla ilgili yeni bir uygulama getireceğiz. Birçok büromuzda yeni dönemle beraber “sıramatik”ler işin içine girecek. Artık öğrencilerimizin kuyruklarda beklemesini elimizden geldiğince engellemeye çalışacağız.”

Ek Yerleştirme

Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakültelerindeki önlisans ve lisans programlarına 2015-ÖSYS Ek Yerleştirme ile yerleşip kayıt yaptıracak adayların işlemleri "İnternet Başvuru"ve "AÖF Bürolarından Kayıt" olmak üzere iki aşamalı gerçekleştirilmektedir.

2015-2016 EK YERLEŞTİRME TARİHLERİ

İnternet Başvuru Tarihi 09 Eylül 2015 Çarşamba – 22 Eylül 2015 Salı
AÖF Bürosundan Kayıt Tarihi 09 Eylül 2015 Çarşamba – 21 Eylül 2015 Pazartesi
AÖF Bürosundan Mazeretli Kayıt Tarihi 22 Eylül 2015 Salı

Adaylar, http://kayit.anadolu.edu.tr internet başvuru sitesinin ana sayfasındaki “Ek Yerleştirme” bağlantısına tıklayarak başvurularını gerçekleştireceklerdir.

NOT: ÖSYS Yeni Kayıt ve Ek Yerleştirme internet başvuru ve kayıt tarihleri, ÖSYS yerleştirme sonuçlarının açıklandığı tarihe bağlı olarak değişebilir.

Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi, mezuniyet durumunda olan ve tek dersten başarısız olan binlerce öğrencisine 19 Eylül 2015 tarihinde tek ders sınavı düzenliyor. Sınavlar Erzurum, İstanbul ve Ankara illerinde yapılacak.

Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi (ATA-AÖF), mezun durumuna gelmiş ve tek dersten başarısız olan son sınıf öğrencilerine tek ders sınavı düzenliyor. Buna göre 4 lisans ve 14 önlisans programı kapsamında kayıtlı bulunan öğrenciler 19 Eylül 2015 tarihinde Erzurum, İstanbul ve Ankara'da düzenlenecek olan tek ders sınavına girebilecek.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak "Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi'nde kayıtlı bulunan son sınıf öğrencilerinden tek dersten başarısız durumda olanların hayata atılıp mesleklerini icra etme konusunda zaman kaybetmemeleri ve kariyer fırsatlarını kaçırmamaları amacıyla tek ders sınavı düzenleme kararı almış bulunuyoruz. Öğrenci odaklı aldığımız kararda kapsamlı bir sınav organizasyonunun hazırlıkları başlatılmıştır. Sınava girecek tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum" dedi.

SINAVSIZ VE KOŞULSUZ İKİNCİ ÜNİVERSİTE

Rektör Prof.Dr. Hikmet Koçak sözlerini şöyle sürdürdü: "Öğrenci sayısı 100 bini aşan ve bu sene 12 bin mezun veren Açıköğretim Fakültemiz, yeni kayıtlarla büyük bir hızla büyüyor. Gerek ÖSYM kanalıyla gerekse sınavsız İkinci Üniversite kapsamında her yıl on binlerce öğrenci fakültemizi tercih ediyor ve Atatürk Üniversitesi ailesinin bir parçası oluyor. Fakültemizde Sınavsız İkinci Üniversite kapsamında 3 lisans ve 21 önlisans programına ön kayıt ve kesin kayıtlarımız başlamış bulunmaktadır. Kayıtlar 11 Ekim 2015 tarihinde sona erecektir. Kariyerinde yeni bir sayfa açmayı ve yaşam boyu öğrenme kapsamında kendini farklı bir alanda geliştirmeyi hedefleyen yükseköğretim öğrenci ve mezunları diledikleri programı seçerek sınavsız ve koşulsuz bir şekilde Açıköğretim Fakültemize kayıt yaptırabilirler."

AÖF Bürosundan Mazeretli Kayıt Tarihi – 08 Eylül 2015 Salı Adaylar, http://kayit.anadolu.edu.tr internet başvuru sitesinin ana sayfasındaki “ÖSYS Yeni Kayıt” bağlantısına tıklayarak başvurularını gerçekleştireceklerdir

İnternet sitesinden başvuru yapmak, yazıcıdan döküm almak ve bankaya gerekli ücreti yatırmak kayıt için yeterli değildir. Kayıt kılavuzunda açıklanan tüm kayıt belgelerini, kayıt süresi içerisinde mutlaka AÖF bürosuna teslim etmeniz, Öğrenci Bilgi Formunu onaylatarak geri almanız gerekmektedir. Aksi takdirde kaydınız yapılmaz.

İnternetten başvuru yapabilmeniz için bilgisayarınızda  Adobe Reader  yazılımının kurulu olması gerekmektedir. Adaylar, internet başvuru sitesinin ana sayfasındaki  “ÖSYS Yeni Kayıt” linkini tıklayarak internetten başvurularını gerçekleştireceklerdir.

İNTERNET BAŞVURU ADIMLARI

• İnternet başvuru işlemleri http://kayit. Anadolu.edu.tr adresindeki  “T.C. Anadolu

Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Başvuru” sitesinden yapılacaktır.

• Başvuru sitesine girdiğinizde başvuru yapacağınız kayıt türünü tıklayarak “BAŞVURU” sayfasına geliniz.

• Gelen sayfadaki açıklamaları okuduktan sonra,  “Başvuruya şimdi başlamak için

burayı tıklayınız.” ifadesinin üzerine tıklayarak “BAŞVURU-GİRİŞ” sayfasına geliniz. Bu sayfadaki açıklamaları da okuduktan sonra  “Yukarıdaki açıklamaları okudum, anladım, işlemlere başlayabilirim” açıklamasının yanındaki kutucuğu işaretleyip “BAŞLA” tuşunu tıklayınız.

• Gelen sayfada ve devamındaki sayfalarda, ilgili programa ait istenen alanları açıklamalar doğrultusunda doldurarak “İLERİ” tuşunu tıklayınız.

• Başvuru işleminizi tamamladıktan sonra ekrana beyan ettiğiniz tüm bilgilerinizi gösteren sayfa gelecektir. Verdiğiniz bilgileri kontrol ettikten sonra bir yanlışlık yok ise “Yukarıdaki tüm bilgilerin doğruluğunu kabul ve beyan ediyorum” açıklamasının yanındaki kutucuğu işaretleyiniz ve “TAMAM” tuşunu tıklayınız.

• Başvurunuzun kabulünden sonra sitenin size linkini (yolunu) verdiği “DOSYAYI İNDİRMEK İÇİN BURAYI TIKLAYINIZ” ifadesinin üzerine tıklayarak ilgili elektronik dosyayı bilgisayarınıza indirip yazıcıdan dökümünü alınız..

• “İnternet Başvuru Belgesi”, “Öğrenci Bilgi Formu”, “Fotoğraflı-İmzalı Form” ile “Başvuru ve Kayıt Bilgileri”nden oluşan iki sayfalık bu dosyanın yazıcı dökümünü A4 kağıdına siyah, okunaklı olarak alınız.

• Yukarıda açıklanan adımları tamamladığınızda başvuru işleminiz bitmiştir. Yaptığınız başvuruyu http://kayit.anadolu.edu.tr adresindeki “BAŞVURU DURUMU” başlığı altındaki kutucuğa T.C. kimlik numaranızı yazdıktan sonra “GÖRÜNTÜLE” tuşunu tıklayarak kontrol edebilirsiniz.

• Başvuruyu tamamladıktan ve “İnternet Başvuru Belgesi” ile “Başvuru ve Kayıt Bilgileri” sayfalarının dökümlerini aldıktan sonra, verdiğiniz bilgilerinizde hata olup olmadığını dikkatlice kontrol ediniz. Bilgilerinizde bir hata var ise 10 dakika geçtikten sonra yeni bir başvuru yapınız…

 KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER

1. İnternet Başvuru Belgesi

“İnternet Başvuru Belgesi”  http://kayit.  anadolu. edu.tr adresinden yaptığınız başvuru işlemi sonunda yazıcıdan dökümünü aldığınız belgedir. İnternet başvuru belgesinde, başvuru yaptığınız öğrenim programı ile ilgili bilgiler olacaktır.

Bu belgeyi siyah tükenmez kalemle imzalayarak kayıt sırasında AÖF bürosuna teslim etmek zorundasınız.

2. Fotoğraflı – İmzalı Form

İnternetten yaptığınız başvuru işlemi sonunda yazıcıdan dökümünü aldığınız “Fotoğraflı-İmzalı Form”a   kurallara uygun fotoğrafınızı yapıştırınız. Öğreniminiz

süresince kullanacağınız imzanızı, ayrılmış alandan taşmayacak şekilde SİYAH TÜKENMEZ KALEMLE atarak formu diğer kayıt belgeleriyle birlikte kayıt yaptıracağınız AÖF bürosuna teslim ediniz.

Sizlerden bu formla alınan fotoğraf ve imzanız, bilgi işlem ortamına aktarılacaktır. Bilgisayar kayıtlarındaki imzanız ile öğrencilik hizmeti almak için vereceğiniz dilekçenizdeki imzanızın aynı olması gerekmektedir.

3. Öğrenci Bilgi Formu

İnternetten yaptığınız başvuru işlemi sonunda yazıcıdan dökümünü aldığınız “Öğrenci Bilgi Formu”na  kurallara uygun fotoğrafınızı yapıştırınız. “Öğrenci Bilgi Formu” AÖF büro personeli tarafından onaylanarak size geri verilecektir. Bu formu öğrenci kimlik kartınızı alıncaya kadar, öğrenci olduğunuzu kanıtlamak ve AÖF bürolarından öğrencilik hizmeti alabilmek için kullanacaksınız.

Öğrenci Bilgi Formu sınavlarda öğrenci kimlik kartı yerine geçmez.

4. Öğrenim Belgesi

Lise veya dengi okul mezunu olan adaylar, öğrenim belgelerinin AÖF bürosu  veya mezun olduğu okul tarafından onaylanmış sureti ile kayıt yaptıracaklardır. Bunun dışında diğer resmî veya özel kuruluşlarca onaylanmış öğrenim belgelerinin suretiyle kayıt yapılmaz. Öğrenim belgesini AÖF bürosuna onaylatacak adaylar öğrenim belgesinin aslını ve fotokopisini

AÖF bürosuna götürmek zorundadırlar. Öğrenim belgesinin aslı görülmeden AÖF bürosunca "Aslının aynıdır." onayı yapılmaz. Öğrenim belgesini kaybedenler ise mezun oldukları okuldan alacakları “Diploma Bilgilerini İçeren Öğrenim

Belgesi"nin onaylı sureti ile kayıt yaptıracaklardır.Öğrenim belgesindeki kimlik bilgileri ile nüfus cüzdanınızdaki bilgilerin (ad, soyad, baba adı vs.) aynı olması gerekmektedir. Bu bilgilerinizde farklılık varsa bu farklılığa ait yasal belgenizi öğrenim belgenizle birlikte vermek zorundasınız(Evlilik nedeniyle soyadı değişenler hariç). Eğer öğrenim belgenizdeki bilgiler hatalı ise mezun olduğunuz okula başvurarak öğrenim belgenizin arkasına açıklama yaptırmanız gerekmektedir…

5. Fotoğraf

Dijital ortamdaki fotoğrafınızın "uygun bulunmaması halinde" sizden fotoğraf istenecektir. Kayıt için 4 (dört) adet 4,5×6 cm. boyutunda fotoğraf gereklidir. 

6-Askerlik Durum Belgesi

Adaylar, internet başvurusunda beyan ettikleri askerlik durumuna göre Askerlik Durum Belgesi'ni AÖF bürolarına götürecek. (E-devlet'ten alınan durum belgesi de geçerli oluyor)

Kayıt için yatırılması gereken  “Öğrenim Ücreti/Öğrenci Katkı Payı” ve  “Öğretim Gideri” ödemeleri Vakıfbank şubelerinden,  Vakıfbank İnternet Şubesinden, Vakıfbank ATM’lerinden, 444 0724 Vakıfbank Telefon Bankacılığından T.C. kimlik numarası ile yapılabilir.  “Öğrenim Ücreti/Öğrenci Katkı Payı” ve  “Öğretim Gideri”ödemeleri İnternet başvurusu tamamlanıp kayıt

için gerekli diğer belgeler hazırlandıktan sonra yapılmalıdır.Adaylar bankaya ödeme yaparken kayıt türü–bölüm/program belirterek ödemesini gerçekleştirmelidir  (Örneğin, ÖSYS-Adalet; ÖSYS- Sosyoloji gibi). Bankaya yapılan ödeme sonunda alınan dekont üzerindeki kimlik bilgileri, ödeme miktarı ve kayıt türü-bölüm/program bilgileri mutlaka kontrol edilmelidir.

Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakültelerinden her ne sebeple olursa olsun kaydı silinenler ile programlardan mezun olanlar tekrar bu  fakültelere yeni kayıt yaptırabilmek için, varsa kaydının silindiği veya mezun olduğu programa ait eski borçlarını ödemek zorundadırlar.  Bu borçlarını ödemeden yeni kayıtları yapılmaz.

Banka dekontunu öğreniminiz süresince saklayınız. Dekont daha sonra Üniversite yetkililerince istenebilir.

ankara hosting
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.