Manisa Şehir Hastanesi’nde hakkındaki şikayete cevap veren bir kardiyoloji uzmanı, “Hastamız şikayetinde haklıdır” diyerek zorlu çalışma koşullarını anlattı.
İş yoğunluğu, sağlıkta şiddet ve haklarını alamamaktan şikayetçi olan hekimler, Sağlıkla İlgili Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ne karşı 15 Haziran günü iş bıraktı.
Hastanelerde sağlık sistemindeki sorunlar nedeniyle hastalar ile hekimler arasında birçok sorun yaşanmaya devam ediyor. Son olarak Manisa Şehir Hastanesi Kardiyoloji Bölümü’ne başvuran bir hasta, hastanedeki yoğunluk nedeniyle kardiyoloji uzmanı hakkında CİMER’e şikayette bulundu.
‘HASTANE İÇİNDE ELEKTRİKLİ BİSİKLET KULANIYORUM’
Şikayet edilen kardiyoloji uzmanı verdiği cevap hastanın “haklı” olduğunu belirterek şunları söyledi: “Hastamızın geldiği gün aynen söylendiği gibi olmuştur. Hastamız şikayetinde haklıdır. Hastanenin en çok hasta yatıran hekimlerinden biriyim. Haftalık mesai saatim 55-60 saati aşmaktadır. Ayrıca 35 ve 72 km. mesafedeki iki farklı ilçeye geçici göreve düzenli olarak gönderilmekteyim, bu durum yatan hastalarımı ihmal etmeme yol açmaktadır. Nöbetlerimde hem koroner anjıografi salonuna hem de 18 yataklı koroner yoğun bakımın tek hekimi olarak çalışmaktayım. Çok sayıda serviste, koroner yoğun bakımda ve diğer yoğun bakımlarda hastalarım yatmaktadır. Hastane içinde hızlı olmak için elektrikli bisiklet kullanmama rağmen sabah ve akşam vizit saatlerinde hastalarımın epikrizlerini, orderlarını, muayenelerini yetiştiremediğim günler olmaktadır, gün içinde bu işleri yapmaktayım. Mesela bugün ( 16.06.2022) poliklinikçi olmama rağmen öğlen arası koroner yoğun bakımda yatan İ. Ö. isimli hastama kalıcı kalp pili taktım.”
‘ÇALIŞMA ŞARTLARIMIN İNSANİ SEVİYEDE DÜZENLENMESİNİ ARZ EDERİM’
5-6 dakikada hasta bakmak zorunda olduğunu ifade eden kardiyoloji uzmanı, il sağlık müdürlüğü ve sağlık bakanlığından şikayetçi olduğunu da dile getirdi. Yoğunluktan dolayı başına gelecek her türlü şiddetten yetkililerin sorumlu olduğunu vurgulayan kardiyoloji uzmanı, “Başhekimliğe ve İl Sağlık Müdürlüğü’ne MHRS randevularımın 20 dakikada bir hasta olarak yazılmasını istememe rağmen 10 dakikada bir randevu açıldı. Ayrıca sabah ve akşam vizitlerimin vaktini işgal edecek şekilde erken ve geç randevular verildi. Sonuç ve kontrol hastalarımla beraber hasta bakma sürem 5-6 dakikaya indirildi. Bunun sorumlusu olan Başhekimliğimizden, İl Sağlık Müdürlüğümüzden ve Sağlık Bakanlığımızdan ben de şikayetçiyim. Bu yoğunluğumdan dolayı başıma gelecek şiddet, malpraktis durumlarında maddi ve manevi olarak müteselsil sorumlu olduklarını ve dava hakkımın saklı olduğu bildiririm. Sorumlulara gerekli cezanın verilmesini ve çalışma şartlarımın insani seviyede düzenlenmesini arz ederim” dedi. / DUVAR