İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Çekmeköy-Sancaktepe Şehir Hastanesi İstasyonu’nu, 2022’ye, Beyazıt’ta ki tarihi dokuya uygun meydan düzenlemesini ise bu yılın sonuna kadar bitireceklerini söyledi.
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 2017’de başlatılan ve aynı yıl alınan kararla durdurulan Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli Metro Hattı’nın yapım işlerini 26 Kasım 2019’da yeniden başlatmıştı. İmamoğlu, bugün hattın Sancaktepe Şehir Hastanesi şantiyesinde, CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel ve İBB üst yönetimi ile birlikte incelemelerde bulundu. Raylı Sistemler Daire Başkanı Pelin Alpkökin’den çalışmalarla ilgili bilgi alan İmamoğlu, Samandıra İstasyonu’nun kazık çakım işlemlerini başlatan butona, “Hadi bismillah. Allah tamamına erdirsin” diyerek bastı.
‘AKTİF BİR HAT OLACAK’
İmamoğlu şöyle konuştu: “Geçen yıl, 110 milyon Euro’luk bir dış kredi temini yaptık bu hattımıza ve çalışmaları başlattık Kasım ayında. O günden bugüne yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Hemen Sancaktepe Belediyesi’nin oradaki istasyondan bir başlangıç yapmıştık. Buradaki hatla ilgili şöyle bir önemli karar aldık: Kısmi açılışlarla yolumuza devam etmek istiyoruz. Şu an bulunduğumuz yer, Sancaktepe Şehir Hastanesi İstasyonu. Dolayısıyla; Çekmeköy-Sancaktepe Şehir Hastanesi Metrosu’nu, 2022’ye yetiştirmek niyetindeyiz. O yönde çalışmalarımız sürüyor. Aktif bir hat olacağını düşünüyoruz. İlerleyen yıllarda, 3 diğer metro hattı ile de kesişen bir özelliği var. Bu yönüyle de önemsiyoruz. Bostancı-Dudullu, Göztepe-Ümraniye ve Marmaray’la kesişen bir hat olma özelliğine sahip olacak.”
İmamoğlu, Anadolu yakasının ardından Avrupa yakasına geçti ve Çemberlitaş’tan Beyazıt Meydanı’na uzanan hattaki alan düzenleme çalışmalarını yerinde inceledi. İmamoğlu şunları söyledi: “Gördüğümüz bu işlerin, normal zamanda olma şansı yok. Hem zamanı hızlandırıyoruz hem de Beyazıt Meydanı önemli. Çemberlitaş’tan buraya geldiğinizde, Kapalıçarşı’nın önünde Beyazıt’ta, üniversitenin önünde süreçler devam ediyor. Hızlı hareket ediyoruz. Buradaki otopark kaosunu kaldırdık. Diğer otoparkı da arkadaşlarımız mevcut projeye göre uygulamaya devam ediyorlar. Biran önce buranın tarihini dokusuna yakışır bir şekilde dönüşmesini istiyoruz. Şimdi bu düzen içerisinde iyi gittiğini görüyorum. Birkaç projede ufak tefek tartışmalar olsa da onları aşacağımıza inanıyorum. İnşallah bu yıl sonuna kadar Beyazıt Meydanı’nın önü, İstanbul Üniversitesi’nin önünün, peyzajıyla, oturma gruplarıyla, düzeniyle çok nitelikli bir hale dönüşeceğini düşünüyorum.”