AK Parti eski Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, Twitter'dan yaptığı paylaşımlarda başkanlık sistemine 'evet' dediği için pişman olduğunu açıkladı. 'Yanıldığını' söyleyen Özdağ, "Seçimin Sonuçlarına itiraz hukuki ve demokratik bir imkandır, ancak o sonuçlara saygı göstermemek başka bir şeydir" diye yazdı.
AK Parti eski Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, 16 Nisan Referandumu ve öncesinde Meclis’te yapılan Başkanlık sistemi oylamasında ‘evet’ dediği için yanıldığını belirtti. Sistemin yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini söyleyen Özdağ, “Bizim gibi derin ayrılıklar yaşayan ülkelerde devletin tarafsızlığını kaybetmesi ülkeyi felakete götürür” dedi.
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni eleştiren AK Partili Özdağ, 31 Mart yerel seçimleriyle ilgili de değerlendirmelerde bulundu. 31 Mart seçimlerinde Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin Türkiye’nin gerçeklerinden uzak olduğunu gösterdiğini belirten Özdağ, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:
“Bu seçim -partili Cumhurbaşkanı- sisteminin Türkiye gerçeklerine ne kadar uzak olduğunu göstermiştir. Bir ülkede her kurum taraf haline gelirse o ülkede parçalanma kaçınılmaz olur. (Ben de evet dedim,yanıldığımı görüyorum). Bu sistem tekrar gözden geçirilmelidir.”
‘SONUÇLARA SAYGI GÖSTERİLMELİ’
Referandumda kendisinin de ‘Evet” dediğini ancak yanıldığını kaydeden Özdağ, ‘devletin tarafsız olması gerektiği aksi takdirde ülkenin parçanabileceği’ uyarısında bulundu.
Seçim sonuçlarına saygı gösterilmesi gerektiğini de belirten Özdağ, “Seçimin sonuçlarına itiraz hukuki ve demokratik bir imkandır, ancak o sonuçlara saygı göstermemek başka bir şeydir. Çünkü seçim kazanmak için sadece bir oy fazlası kafidir” ifadesini kullandı. / DUVAR
Bu seçim -partili Cumhurbaşkanı- sisteminin Türkiye gerçeklerine ne kadar uzak olduğunu göstermiştir. Bir ülkede her kurum taraf haline gelirse o ülkede parçalanma kaçınılmaz olur. (Ben de evet dedim,yanıldığımı görüyorum),Bu sistem tekrar gözden geçirilmelidir.
6.472 kişi bunun hakkında konuşuyor
7-Seçimin Sonuçlarına itiraz hukuki ve demokratik bir imkandır, ancak o sonuçlara saygı göstermemek başka bir şeydir. Çünkü seçim kazanmak için sadece bir oy fazlası kafidir.