TGC'nin'Gazeteyi Gazete Yapanlar' etkinliğinin ilki Adnan Özyalçıner, Eray Canberk ve Semih Poroy’un katılımıyla gerçekleştirilecek.
TGC Kültür Sanat Komisyonu’nun “Gazeteyi Gazete Yapanlar” etkinliğinin ilki Adnan Özyalçıner, Eray Canberk ve Semih Poroy’un katılımıyla gerçekleştirilecek. Toplantı 3 Mart 2017 Cuma günü saat 15.00’te TGC Burhan Felek Konferans Salonu’nda yapılacak.
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Kültür-Sanat Komisyonu, “Gazeteyi Gazete Yapanlar” adı altında başlatacağı etkinlikle gazetecileri mesleğin nirengi noktalarına davet ediyor. Eski tip gazetecilik anlayışı ve yayıncılığını, mutfağı çok boyutlu ortaya koymayı hedefleyen etkinlik, her seferinde bir alandan seçilmiş, mesleğe yıllarını vermiş deneyimli isimlerle yapılacak söyleşiler zincirinden oluşacak.
Etkinliğin alt başlığı, söyleşiler zincirinin o haftaki halkasının konusuna göre çeşitlenecek; Düzeltmenler, Fotomuhabirliği, Gazete Arşivleri, Dizgi Servisi, Matbaacılar, Klişeciler, Muhabirler, Dış Haberler Servisi, Spor Servisi, Gazete Ekleri, Sayfa Sekreterleri, Gece Sekreterleri, Gazete Sahipleri vs.
Etkinlik zincirinin ilki Düzeltmenler alt başlığıyla 3 Mart 2017 Cuma günü saat 15.00’te TGC Burhan Felek Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek.
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto’nun açılış konuşmasıyla başlayacak toplantıyı Semih Poroy ve Eray Canberk yönetecek. Bu ilk etkinliğin konuğu usta öykücü, gazeteci Adnan Özyalçıner olacak.
1934 yılında İstanbul’da doğdu. İst. Erkek Lisesi’ni bitirdi. Bir süre İ. Ü. Ed. Fakültesi Türkoloji bölümünde okudu. 1967’de şair Sennur Sezer’le evlendi. ‘Cumhuriyet’te düzeltmen olarak yirmi yıldan fazla çalıştı. Bazı edebiyat dergilerinin yazıişleri sorumluluğunu üstlendi. 1974-1989 yılları arasında Türkiye Yazarlar Sendikası’nın genel sekreterliğini yürüttü. Öykücülüğümüzün en başarılı yazarlarından sayılır. Sait Faik Hikâye Armağanı’nı (1964, 1978), Türk Dil Kurumu Hikâye Ödülü’nü (1972), Haldun Taner Öykü Ödülü’nü (1991) kazandı. Röportajlarıyla ÇGD (1980) ve ÇGD (1993) ödüllerini aldı. Birçok öykü ve araştırma kitabı bulunmaktadır.
1940 yılında İstanbul’da doğdu. Şair, yazar, çevirmen. İstanbul Edebiyat Fakültesi ve Yüksek Öğretmen Okulu’nda okudu. Bir süre ilkokul öğretmenliği yaptıktan sonra yayınevi kurdu. Daha sonra çocuk dergilerinde, yayınevlerinde çalıştı. Ansiklopedi ve sözlük maddeleri yazdı. İlk şiir kitabı Kuytu Sular 1969’da yayımlandı. Şiir kitapları ve edebiyatla ilgili kitapları dışında Fransızca’dan yaptığı şiir, çocuk kitabı, roman ve resimli roman çevirileri var. Birçok şiir seçkisi hazırladı. TGC’nin yayın organı “Bizim Gazete”de köşe yazıları yayımlanıyor Edebiyat dergisi “Sözcükler”de “Okuma Günlüğü/Günlük Okumalar” başlıklı günlükleri yayımlanıyor. “Bozcada/Ozanın Günü-Homeros Okuması” etkinliğinde 2006 yılı şairi oldu. 2010 Troya Kültür-Sanat Ödülleri/Edebiyat Ödülü’ne, 2012 Behçet Necatigil Şiir Ödülü’ne, 2013 Dünya Şiir Günü PEN Şiir Ödülü’ne ve 2013 Salihli Şiir İkindileri Dionysos Onur Ödülü’ne değer görüldü. 2015 Eskişehir Uluslararası Şiir Buluşması onur konuğu oldu.
1954 yılında Samsun’da doğdu. İst. Üni. Hukuk Fakültesi’ni son sınıfta bırakarak çizerliğe yöneldi. İlk karikatürleri 1975’te ‘Akbaba’da yayımlandı. 1977’de çizimleriyle görünmeye başladığı ‘Cumhuriyet’ gazetesinde uzun yıllar çalıştı. Günlük bant-karikatürü ‘Harbi’yi hazırladı. Geçen yıl emekli olduğu Cumhuriyet gazetesinin haftalık Kitap ekinde ‘Feklavye’ başlıklı çizgi sayfasını sürdürüyor. 1984-85 döneminde Karikatürcüler Derneği başkanlığı yaptı. Karikatür üzerine yazılar kaleme aldı. Yedi karikatür albümü bulunuyor.